Град Скопје Оддалеченост од градови и конекции

MAКЕДОНСКИ ГРАДОВИ

 • Тетово, С.Македонија 30 km
 • Гостивар, С.Македонија 55 km
 • Кичево, С.Македонија 110 km
 • Охрид, С.Македонија 175 km
 • Велес, С.Македонија 60 km
 • Штип, С.Македонија 95 km
 • Струмица, С.Македонија 165 km
 • Битола, С.Македонија 175 km
 • Прилеп, С.Македонија 132 km
 • Гевгелија, С.Македонија 172 km
 • Меѓународен аеродром Скопје17 km

ГРАДОВИ ВО РЕГИОНОТ

 • Подгорица, Црна Гора 356 km
 • Приштина, Косово 85 km
 • Тирана, Албанија 291 km
 • Белград, Србија 440 km
 • Софија, Бугарија 230 km
 • Солун, Грција 245 km

ЛОКАЦИЈА

Cevahir Sky City се наоѓа во општината Аеродром која е дел од централното градско подрачје на Скопје и се граничи со три општини: Центар, Гази-Баба и Кисела Вода.

Во радиус од 3 километри од комплексот се наоѓаат неколку трговски објекти, банки, најголемиот приватен универзитет во Македонија, 3 други поголеми универзитети, 4 основни училишта, 3 средни училишта, неколку детски градинки, паркови, голем број бензински станици. Cevahir Sky City е близу и до реката Вардар, на растојание што се минува пеш.

Располага со идеална инфраструктурна поврзаност, со сите патни пристапи. Автопатот E-75 на оската север-југ се наоѓа само на 2,4 километри од општината, а аеродромот Александар Велики е оддалечен 17 километри. Покрај тоа, главните домашни и меѓународни автобуски станици, како и железничката станица се наоѓаат на територијата на оваа општина.

Мени